duminică, 14 decembrie 2008

Ce este satanismul? (2)

Satanismul reprezintă venerarea lui Satan?

Venerarea lui Satan nu este o parte esenţială în satanism. Nu trebuie să îl venerezi pe Satan pentru a fi un satanist. Ideea din spatele satanismului este să devii cât mai bun şi să faci ceea ce te face fericit şi te binedispune. Atât timp cât urmezi calea satanistă în viaţă, te poţi numi satanist.
Satanismul este venerarea propriei persoane. Termenul "satanist" a fost prima dată atribuit în Evul Mediu tuturor oamenilor care aveau o religie diferită de cea catolică. Era un termen folosit pentru descrierea celor care venerau un alt zeu, a celor care venerau pământul, natura, pe ei înşişi sau orice nu era creştin.
Satan a fost creat de celelalte religii pentru a da o definiţie a tot cea ce este "rău". Acest "diavol" a fost creat pentru a reprezenta aşa-zisele păcate ale oamenilor. Conform acestor religii, Satan reprezintă distrugerea.
Pe de altă parte, este un alt ego al lui Satan, numit Dumnezeu. Ca şi Satan, Dumnezeu are multe nume, depinde de religie şi perioadă. Acest Dumnezeu reprezintă tot ceea ce este bun în oameni, toate lucrurile bune pe care le pot face pentru alţii. Acest Dumnezeu ar trebui să reprezinte creaţia.
Pentru un satanist, Satan nu este altceva decat o forţă a naturii. Satan nu este considerat o zeitate. Această forţă este considerată partea întunecată a naturii. Această "parte întunecată" nu reprezintă neapărat răul, ci doar o parte neexplorată a naturii. Satanismul nu cere venerarea lui Satan, nu îţi cere nici măcar să crezi într-o deitate. Depinde de individ să aleagă ce nivel i se potriveşte cel mai bine.

3 comentarii:

Anonim spunea...

altul care da copy&paste dupa un site satanist... www.satanicpath.info e site-ul unde am citit prima data lucrurile acestea (ca sa nu le zic aberatii) daca nu ma insel...

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.